Faipari és Kegyeleti Termékeket Gyártó Kft.


Pályázati azonosító: GOP-1.3.1-12/D-2012-0002

A Keletfa Kft. az Új Széchenyi Terv ?Beszállítói programok? támogatása című pályázatán közel 66,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A 133,8 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházásból a Kft. beszállítói tevékenységének fejlesztése valósult meg.

A Keletfa Kft. 1991-ben alakult átalakulással, fő tevékenysége koporsógyártás és félkész koporsók (koporsó-alaptest) gyártása belföldre és exportra egyaránt. A gyártóhely 3,833 hektáron terül el, az ingatlan a cég saját tulajdona, egyben székhelye.

A Keletfa Kft. középvállalkozásként azon vállalkozások közé tartozik, amelyek már rendelkeznek beszállítói múlttal, és alkalmasak arra, hogy innovatív fejlesztéseik, belső hatékonyságuk növelése és kapacitásuk bővítése révén új megrendelőket és piacokat szerezzenek, ezzel a beszállítói hálózatokban kedvezőbb pozíciókat érhessenek el.

A ?Keletfa Kft. beszállítói tevékenységének fejlesztése? című projekt célja a cég innovációs aktivitásának növelése a vállalati kapacitás komplex fejlesztésén keresztül.

A projekt tárgya innovációs tanácsadási szolgáltatások és azokhoz kapcsolódó termelő kapacitások és folyamatok fejlesztését célzó tevékenység, azaz eszközbeszerzés, valamint infrastrukturális és ingatlan beruházás (Gépcsarnok és hidegraktár felújítás).

A projekt eredményeként innovációs tanácsadás valósult meg, felújításra került a Gépcsarnok és hidegraktár, tovább beszerzésre került 1 db 50 m3-es fa szárító és 1 db mobil szárító, 1 db vízszintes rönkhasító szalagfűrészgép, 1 db sorozatvágó körfűrész, 1 db csavarkompresszor, 1 db brikettáló prés, 1 db teleszkópos rakodógép, 1 db erőgép.

A projekt 2012. október 01-jén kezdődött, 2013. szeptember 09-én fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.